Corset Workshop in Nederland

Skeletons in the Closet Couture & Corsetry is een Nederlands bedrijf. Wij organiseren workshops in Buitenpost, Nederland.

Bij de workshops krijg je een op maat gemaakt patroon en de fournituren om een corset te kunnen maken. Het is een Hands-On workshop waarbij je in de praktijk leert hoe je een corset kan maken. Het doel is dat je na de workshop, zelf thuis een corset kan maken zoals je dat wil.

De workshops 1 a 2 dagen, 8 uur lang. Het is een arbeidsintensieve workshop, en het kan zijn dat je huiswerk krijgt. Dit is afhankelijk van hoe snel je kan naaien. Liever precies en wat langzamer, dan snel en slordig.

Classique Gotique waspie.
Photocredits Cococake by Yolanda de Kort

De waspie workshop is een workshop van  twee middagen waarin je de basis van het corset-maken uitgelegd krijgt. We maken een basis kort onderborst corsetje, van coutil, baleinen en baleinentape. Het is een leuke beginners cursus welke ook te doen is voor mensen welke nog niet zo heel er lang naaien.  De workshop is 8 uur, en is vrij intensief. De workshop in inclusief  koffie en thee en koekjes.

De onderborst corset workshop is 2 dagen. Hierbij leer je het maken van een corset met een voorsluiting. Een onderborst corset is langer dan een waspie en heeft meer baleinen en panden.

De overborst corset workshop is 2 dagen (+huiswerk) bij een overborst corset cursus leer je de hoe je een corset inclusief busk in elkaar zet. Bij de overborst corset cursus leer je ook hoe de buste mooi gevormd kan worden, hoe je mooie ronde naden krijgt en waar je op moet letten bij het maken van het corset.

Voor beide cursussen zit het materiaal erbij in inclusief uniek patroon, speciaal voor jou gemaakt!

Planning:

Momenteel zijn er geen workshops, email me als je graag een workshop zou willen laten inplannen.

Minimaal 3 deelnemers. Maximaal 5.

Hieronder volgt nog een lijst van items welke je zelf mee moet nemen.

  • Naaimachine met voetpedaal,
  • Stof voor je corset, tenzij we hebben afgesproken dat ik de stof voor de buitenkant van je corset lever. Coutil, busk, baleinen en grommets worden door mij verzorgt.
  • Biasband voor het afwerken van je corset.
  • Garen in de kleur van je stof
  • Naaigerei, naalden spelden, tornmesje, rijggaren schaar meetlint potloden gum patroonpapier.
  • 7 meter lint van 1-2 cm breed om je corset mee te rijgen
  • Stofkrijtje
Join Waitlist We will inform you when we are taking orders for this product again. Please leave your valid email address below.